Strömming med rom och keso

Strömming är inte bara god och billig. Det är dessutom en fisk som man kan äta med gott samvete enligt den lista som Svenska naturskyddsföreningen sammanställt.

600 g strömming
250 g Keso, naturell
80 g röd ishavsrom
1 st liten rödlök
salt
peppar
vetemjöl
ströbröd
Smör eller margarin till stekning
Mandelpotatis (går även bra med vanlig)
Koka potatisen

Blanda keso, rom och finhackad lök. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två med ca två matskedar av röran emellan. Panera i en blandning av lika delar mjöl och ströbröd. Stek i smör eller maragarin. Salta och peppra.

Servera med potatis och resten av rom- och keso-röran.

Smaklig måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".