Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Biff med kall yoghurtsås

Denna vecka lagade Ralf Håkans och Martin Vare en spännande rätt med smaker från olika delar av världen.

Potatisen:
1 kg fast potatis
Flingsalt
Riven parmesanost
Olja
Vatten

Skölj och dela potatisen i halvor. Lägg i en ugnsfast form, häll i lite vatten i botten, ringla olja över potatisen och strö över flingsalt och parmesanost. Stek i ugn 250 grader i ca 25 minuter.

Biffarna:
600 g Nötfärs
1 ägg
3/4 dl ströbröd
5 dadlar
1/2 röd chili
1/2 grön chili
2 vitlöksklyftor
Färsk koriander
Blandpeppar
Finhacka dadlar chili och koriander. Blanda alla ingredienser och pressa i vitlök. Rulla smet lagom för en biff (ca 150 g) mellan händerna för att få ur all luft så biffarna inte spricker. Forma till biffar och stek 3-4 minuter på varje sida.

Yoghurtsås:
4 dl naturell yogurt
5 dadlar
1/2 röd chili
1/2 grön chili
2 vitlöksklyftor
Färsk koriander

Finhacka dadlar chili och koriander. Pressa i vitlök och bland med yogurt.

Servera med tomat och strö persilja över.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".