Legorobot och udda mössor

För första gången ställer Emausskolan upp i tävlingen First Lego League. Det handlar om att göra den bästa och smartaste legoroboten. Eleverna i klass 6A har forskat kring ämnet, designat och konstruerat en robot som måste klara av vissa moment. Arbetet har pågått under åtta veckor och på lördag avgörs regionfinalen i Växhuset i Västerås. Eleverna Julia Ek och Marko Milenkovic visade roboten för P4 Västmanland och berättade att de håller på att finslipa in i det sista. De har fortfarande några problem att lösa. 

Vill du lyssna på inslaget igen? Klicka på länken till vårt 30-dagarsarkiv nedan. Leta dig fram till " den 3 november mellan 09.30 och 10.00."

Här är ditt kylskåp! Ingredienserna som radiokocken Ralf Håkans skulle använda till dagens matlagning blev en överraskning. På en timma "snickrade" han ihop en två rätters meny som bestod av avocado, äpple, fetaost, lök, pasta, rostbiff, gul och röd paprika, champinjoner, pastasås med basilikasmak, cashernötter och grädde. Se så smaskigt resultatet blev!

Vill du lyssna på inslaget igen? Klicka på länken till vårt 30-dagarsarkiv nedan. Leta dig fram till " den 3 november mellan 10.00 och 11.00."

Västerås mösskonstnär heter Ritva Songer och i hennes lägenhet finns en uppsjö av mössor i olika färger och former. Ritva är snabb med fingertekniken. På endast tre timmar kan hon sno ihop en mössa!

Vill du lyssna på inslaget igen? Klicka på länken till vårt 30-dagarsarkiv nedan. Leta dig fram till " den 3 november mellan 12.00 och 12.30."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista