Lotta Junegaard håller i ett par mjukisbyxor som bitits sönder av en attackerande hund på Björnön. Byxorna tillhör Liselotte Karlsson på morgonprogrammet. Foto: Gösta Westling

Hundar som biter människor

Det räcker med att öppna insändarsidan i VLT för att förstå att det finns ett problem.

"Min hund blev oprovcerat överfallen och biten i strupen, huvudet och frambenen av en medelstor hund.Snälla hundägare, ha bättre kontroll på era hundar och ha dom kopplade / Birgitta Wollter."

"En dag blev min hund överfallen av en lös aggressiv hund. Vilket resultaderade i att jag av ren frelex sparkade till den för att skydd min lilla hund. Nu sitter jag här med dåligt samvete, fast jag hade båda min ahundar kopplade. Är det rätt /  Åsa Eklund"

Den här typen av insändare ser man var och varannan dag. Hitills har det passerat mig ganska obemärkt. Men när en lösspringande hund ger sig på  min egen mamma får det fan vara nog.

Förmiddagens Gösta Westling pratade med sin egen hundbitna mamma och träffade Lotta Junegaard, ett av alla offer för västmanlands agressiva hundar i satsningen "koppla hunden Västmanlänningar"

Vill du lyssna på inslaget igen? Klicka på länken till vårt 30-dagarsarkiv nedan. Leta dig fram till " den 12 november mellan 12.00 och 13.00."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".