Gulebøj och tallefjant på er!

Hoppas att min norska ska förbättras något under den här veckan... Jag landade i Oslo för bara några timmar sedan och möttes av Eurovisionloggan överallt på flygplatsen. Härligt! Nu är vi igång! Har dumpat resväskan på hotellet inne i stan och tagit en buss ut hit till Telenor Arena där repetitionerna är i full gång.

Presscentret är ett enormt tält precis bredvid arenan som ska kunna rymma 2000 journalister från hela världen. På stora bildskärmar kan man följa repen (just nu Slovenien - den kanske absolut sämsta låten i årets tävling) om man vill sitta bekvämt och jobba framför sin dator samtidigt. Tittar jag runt ser jag svettiga människor som kämpar med texter och skrivkramp medan de lite försynt sjunger med i låtarna och gungar på stolarna.

Svetten har förresten kanske mer att göra med att luftkonditioneringen är på minsta möjliga nivå och det är högsommarvärme ute... Pust! Men det är en fantastisk stämning här och många som bevakar Eurovision år efter år lär känna varandra väl och skrattar och pratar med varandra på blandade språk.

För mig är detta min nionde Eurovision-vecka på 10 år och på den korta stund jag varit här har jag hejat på många välkända nunor. Min Eurovisionfamilj kan man kalla det. För när man upplever en ESC-vecka på plats lever man som i en bubbla. Man andas, sover och äter spektaklet och lämnar den vardagliga "världen utanför" för att citera Barbados.

Det är intensivt men så himla roligt och det bästa av allt är att man lär känna så mycket intressanta människor från spridda delar av Europa.

Strax börjar de fem länder som redan är klara för final att repa för första gången. Spanien, Norge, Storbritannien, Frankrike och slutligen Tyskland (en av mina personliga favoriter). Så jag ska hugga tag i närmaste ätbara ting och springa in i arenan för att känna på stämningen där när man ser och hör allt live.

I kväll vankas det olika fester som delegationerna anordnar för att visa upp sin artist och sång för så många som möjligt. Jag hör det surras om att the place to be är Greklands fest. Vi får se vart jag hamnar. Återkommer i morgon med skvaller från Oslos helgnöjen och hur repetitionerna står sig.

Tills dess.... La det swinge!