Linneas pumpakaka

Pumpakaka ca 15 bitar:

2 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
1/2 butternut squash
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakuplver
3 tsk kanel
1 nypa salt
1 1/2 dl naturell yoghurt
75 g smör

Börja med att dela pumpan på längden och gröp ur kärnorna, baka den halvan du skall ha till kakan inlindad i folie i 180 grader i 30-60 minuter eller tills dem är mjuk nog att mosa med en gaffel.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt, rör i den ugnsbakade pumpan som du först mosat sönder med en gaffel. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en separat skål. Vänd i det växelvis med yoghurten. Smält smöret och ha i det, blanda väl. Klä en form med bakplåtspapper och ha i smeten. Grädda längst ner i ugnen i 180 grader i ca 30-40 minuter. Kakan skall vara lite kladdig i mitten, då är den som godast!

Låt svalna helt innan du brer på frostingen.

Frosting:

200 g philadelphiaost
150 g mascarponeost
1/2 dl florsocker

Pumpakärnor och skal från 1/2 citron

Blanda de båda färskostarna och ha i florsockret, rör om väl och bred detta över kakan. Sprid ut kärnorna och riv skalet från citronen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista