Mats Ranaxe är läskigt bra på det mesta. Foto: Magnus Feiding/SR Västmanland.
26 januari 2011

Bäst på allt

Mats Ranaxe var på besök i studion på Förmiddagen och pratade om allt han kan. Vilket är väldigt mycket. Och han ger aldrig upp.

Mats Ranaxe är en man med många strängar på sin lyra. I Förmiddagen berättade han att han, bland mycket annat, har skaffat sig 412 högskolepoäng. Att han har varit skådespelare i ett femtiotal olika tv- och teaterproduktioner. Och har varit scenogfraf till ett tiotal dans- och teateruppsättningar.

Mats skriver även på en bok om konstnären Carl Larsson som kommer i november. Han har också varit balettdansör med egen dansgrupp, och är licensierad styrketräningsinstruktör. Bara för att nämna något.

Hans knep att vara bra på så mycket är att aldrig ge upp. Att man ska fullfölja det man ger sig i kast med. Men också att lista allt man gjort och kan i takt med att man gör det. Sedan är det bara att plocka fram listan och kolla. Då kan alla väldigt mycket, säger Mats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista