Linnea Seidels modernare variant av gino med jordgubbar, kiwi och passionfrukt i marinad av hallonlikör. Foto: Natalie Caballero/SR Västmanland.
tisdag 1 november 2011

Modern gino med vaniljglass

Linnéa Seidel besökte radiohuset för att laga en morden variant av gino. Hon passade också på att prata om mattrender och kokböcker.

Modern gino med vaniljsglass

  • 3 kiwi (grön och gul)
  • jordgubbar
  • 2 passionsfrukter
  • 2 lime
  • 3 msk hallonlikör
  • 2 msk muskovado socker
  • 100g vit choklad
  • vaniljglass

Sätt ugnen på ca 175 grader. Blanda hallonlikör och muskovado socker i en skål. Häll i saften från en lime och rivet skal från två lime och blanda runt.

Skiva jordgubbar och kiwi och blanda ner i skålen med hallonlikören. Rensa ur passionsfrukten och häll i skålen. Blanda runt.

Häll frukt och bär i flera små eller en stor ungnsform. Riv chokladen och strö över frukt och bär. Ställ in i ugnen. Grädda tills chokladen har smält och servera med vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".