Linnéa Seidels klassiska choklad- och kaffebiskvi. Foto: Natalie Caballero/Sveriges Radio.
Linnéas recept på godsaker

Linnéa bjuder på biskvier

Biskvier stod på schemat när Linnéa Seidel dök upp i radiohuset. Två olika typer av biskvier bjöd hon på: en klassisk biskvi med choklad och kaffe och en med limesmak.

Linnéa Seidels recept på biskvier

Botten (ca 35 stycken små):

250 g mandelmassa

2 ägg

Riv mandelmassan. Skilj äggvitan och gulan åt. Blanda ihop 45g äggvita (ungefär 1 1/2 äggvitor) med mandelmassan tills det blir en ganska fast smet.

Klicka ut smeten med en sprits på en plåt. En klick lite större än en fem-krona. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.

Låt sedan biskvibottnarna svalna. Vänd på biskvibottnarna så att den platta sidan ligger uppåt. Spritsa sedan över fyllningen på bottnarna.

Ställ biskvierna i frysen en halvtimme eller i kylen något längre tills de stelnat.

När biskvierna har stelnat ska toppingen på.

Klassisk fyllning med kaffe och choklad

2 äggulor

200 g mjukt smör (inte smält)

2-2 1/2 dl florsocker

1-2 msk kaffe

1-2 msk kakao

Blanda ihop äggulorna, smöret och florsockret till en mjuk smörkräm. Blanda ner kaffet och kakaon. Provsmaka tills du är nöjd med smaken.

Limefyllning

2 äggulor

200 g mjukt smör (inte smält)

2-2 1/2 dl florsocker

Saft från 1/2 - 1 lime

Blanda ihop äggulorna, smöret och florsockret till en mjuk smörkräm. Blanda ner saften från limen. Provsmaka tills du är nöjd med smaken.

Topping

1 msk kokosfett

mjölkchokladknappar/vita chokladknappar

strössel

Smält chokladkanpparna i en skål. Blanda ner kokosfettet. Doppa biskvierna i chokladblandningen. Häll gärna på lite strössel för att få lite färg på biskvierna.

Mer om Linnéa Seidels recept på godsaker

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".