Linnéa visar upp sina omvända rabarberpajer. Foto: Terje Lund/Sveriges Radio
Linnéas recept på godsaker

Omvänd rabarberpaj

Omvänd rabarberpaj del 1
13 min

Idag tog Linnéa med sig råvaror från sin egna trädgård, nämligen helt nyskördare rabaraber. Hon bjöd på en delikat variant på paj och svarade också på lyssnarna funderingar och tips på olika sätt att använda och avnjuta rabarber.

Linnéas omvända rabarberpaj

4-5 rabarberstjälkar
3-4 cm ingefära
0.5-1 pressad lime
0.5 dl vatten
4 msk socker

Hacka rabarbern ganska tunt 3-4 mm. Skala och riv ingefäran. Ner med det i en kastrull tillsammans med limen, sockret och vattnet och låt koka försiktigt i 5-10 minuter.

Till pajdegen behövs

50-75 gram smör
Ca 1 dl  hasselnötter
2 msk Vetemjöl
1 dl Havregryn
0.5 dl Cocos

Smält smöret, hacka nötterna blanda ner det i kastrullen tillsammans med vetemjölet havregrynen och cocosen. Rör ihop

Det serveras med

3 dl vispgrädde
4-5 matskedar Turkisk
Jordgubbar

Vispa grädden för att sen blanda ner den Turkiska yoghurten.

Varva de olika ingredienserna med varandra i relativt stora glas. Se bilden!!!

Mer om Linnéa Seidels recept på godsaker

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".