Rostbiff och matjessill med ljummen afrikansk äggsallad. Foto: Natalie Caballero/Sveriges Radio.
Radiokocken

Ralf Håkans recept på ljummen afrikansk äggsallad

Ralf Håkans recept på ljummen afrikansk äggsallad
32 min

Ralf Håkans kom till radiohuset för att laga något "somrigt" och lagade en ljummen äggsallad. En afrikanskinspirerad sådan med matjessill och rostbiff till.

Recept

Ljummen afrikansk äggsallad

Matjesill eller Rostbiff(det man tycker man om)

4 msk olivolja

4 msk jordnötter

2 st rödlökar

3 st klyftor vitlök

1 msk paprikapulver

2-3 cm riven Ingefära

1.5 tsk chilipulver

6 st hårdkokta ägg

2 st tomater

2 tsk färsk koriander

1 msk soya sås

1 st pressad lime

Salt och peppar

Hårdkoka äggen. Hacka tomater och koriander. Hacka rödlök, stek den glansig. Pressa ner vitlöken med rödlöken.

Riv ner ingefäran i lökblandningen och låt fräsa en stund.

Hacka äggen och blanda ner äggen, tomaterna, koriandern, jordnötterna, soyan, saften från limen och kryddorna i lökblandningen.

Låt stå någon minut och servera sedan med rostbiff eller matjessill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".