Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...
Linnéas recept på godsaker

Recept på glass i två lass

Publicerat tisdag 12 juni 2012 kl 20.00
"En nyttig och en mindre nyttig glass"
21 min
Hallonglass och Mango/Bananglass. Foto:Terje Lund/Sveriges Radio.

Linnea Seidel skapade två olika sorters glassar idag. Den ena glassen nyttig och den andra väldigt nyttig. Bägge sorterna utgick från olika sorters frysta bär eller frukter, och där går det att blanda och skapa helt själv utifrån tycke och smak.

Recept på hallonglass

Ett paket frysta hallon (240g)
2 dl grädde
0.5 dl Florsocker
Färska jordgubbar

Kör hallonen, florsockret och grädden i en matberedare. Hallonen får inte vara stelfrusna. Då kan matberedaren få det tufft.

Skär jordgubbarna i bitar och blanda ner i blandningen.

Recept på mango och Bananglass

Ett paket frusen hackad mango(240g)
En halv banan
2dl Turkisk
Färska Jordgubbar

Kör allt utom jordgubbarna i en matberedare.

Garnera med hackade jordgubbar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".