1 av 6
Sakar Bahram letar truckförarjobb.
2 av 6
Mäklaren Jan Lundin berättar om färre besökare vid visningar.
3 av 6
Gina Sjölund berättade att hon den har färre kunder till sin syateljé.
4 av 6
Helene Bemert, Charlotte Jansson och Heli Wickman
5 av 6
6 av 6
Jörgen Johansson (C) och Pia Nilsson (S) är oense om regeringens insatser för arbetslösa.

Storsändning från Köping

Måndag 11 maj

Vi sände direkt från det hårt varseldrabbade Köping. Hela eftermiddagen fanns vi på Hökartorget där vi bland annat bjöd på ballonger, kaffe och bullar.

Riksdagsledamöterna Pia Nilsson (S) och Jörgen Johansson (C) debatterade tidvis hetskt om vad staten bör eller inte bör göra för att förbättra läget i landet.

Vad kan Köping lära av andra kommuner? Stig Henriksson, vänsterpartist och kommunalråd i Fagersta gav sin syn på saken. Per-Olov Nilsson (S) var kommunalråd i Arboga när den Volvo lämnade den orten i slutet av 1990-talet. 650 jobb försvann.

Uppsägning behöver inte betyda en mardröm. För Helvi Wickman blev det en vändning i livet. Efter 27 år på sin arbetsplats tvingades hon sluta, men hittade en ny bana i livet.

Det var kö utanför arbetsförmedlingen vid öppningsdags. Under dagen skrev omkring 200 personer in sig som arbetssökanden, många efter att ha mist jobbet hos Volvo Powertrain.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista