Norbergfestivalen firade 10 år

Fredag 31:a juli

Det började med en regntyngd festival med några få besökare år 2000. Men när tionde upplagan av Norbergfestivalen gick i mål i går söndag var det nöjda besökare, arrangörer och artister som hade fått uppleva elektronisk musik i den gamla Mimerlaven.

Festivalen hade fyra scener med uppemot 100 artister som uppträdde. Det var alltifrån stillsamma meditativa klanger till hyperenergisk dansmusik.

I början av festivalen visade sig ett par orosmoln; regnet hällde ner, toaletterna var försenade liksom duscharna. Arrangörer och besökare höll andan. Men regnskurarna blev korta och på fredagen, som var festivalens andra dag, fungerade till slut både toaletter och duschar - till allas lättnad.

Norbergfestivalen är årets största återkommande turistevenemang i Norberg. Besökarna passar ofta på att göra ärenden i Norbergs kommun och kanske upptäcka bygden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista