Pierre Raquette från Lärarnas Riksförbund. Foto: SR/Johanna Ravhed
12 OKTOBER

Skolans framtid högaktuell

Sen det stod klart att det blir maktskifte i Västerås funderar säkert många på hur det kommer att märkas på det område som många väljare anser är det allra viktigaste, nämligen skolan. Några fingervisningar har vi fått!

I ett inlägg från S, V och MP i Västerås, i VLT, får vi veta att det nya styret vill göra ett kvalitetslyft för skolan. Fler elever ska få stöd i den så kallade IDA-verksamheten och elever som inte klarat gymnasiet ska få ett kunskapslyft och dessutom ska vallöftet infrias om fler timmar på fritids för barn till arbetslösa och föräldralediga.

Men i den förra majoriteten anar man tydligen ugglor i mossen, för Folkpartiets Roger Haddad kräver besked om vad som ska hända med de satsningar de borgerliga sjösatt under mandatperioden.

Lyssna på debatten mellan Anders Täljebäck (S) och Roger Haddad (FP). Efter det hör ni också Pierre Raquette från Lärarnas riksförbund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".