Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Lättgjord dessert

Publicerat fredag 6 februari 2009 kl 13.38

De som lyssnade på Nyårsafton kanske kommer ihåg att vi då hade ett recept på Panacotta med vit choklad. Kristoffer Ljungbergs enkla grundrecept kan varieras i olika smaker, bland annat med vit choklad!

Grundrecept för 4 pers

4 dl grädde
2 gelatinblad
1,5 dl socker
1 vaniljstång eller 1,5 dl vit/mörk choklad eller
1 dl creme fraiche och 3/4 dl honung

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst två minuter.

Blanda grädde och socker i en kastrull och värm tills sockret löst sig(om du väljer att smaksätta med creme fraiche och honung byt ut 1 dl grädde mot creme fraichen).

Skrapa ur vaniljstången och blanda i urskrapet, eller chokladen eller creme fraiche/honungsblandningen.

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, häll vätskan i gräddblandningen.

Häll upp i formar och låt stelna över natten i kylskåp eller i frysen 1 timme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".