Bjud på snabbmat till valborg

27 april
Kocken Tina Svensson satte ihop en lättgjord trerättersmeny som är snabblagad och som passar att bjuda på när man inte vill lägga någon längre stund i köket.

Jungmansröra: 1 burk matjessill, 2 kokta ägg, 1 liten rödlök, gräslök och dill efter smak. Blanda ihop och servera på grovt bröd eller knäckebröd med en klick creme fraiche.

Lax med örtsmör i foliepaket: 4 portionsitar lax, ca 100 gram smör, pesto på burk, valfria örter (Tina använde dill och fryst basilika ) lite rivet citronskal. På ett folieark lägger du skivad tomat underst, sedan laxbiten och en rejäl klick av örtsmöret. Gör paket och sätt in i ugnen 15- 20 min ( 200 grader). Servera med kokt potatis.

Dessert: 3 bananer, 12 jordgubbar, 3 kiwi, riven vit choklad.
Skiva frukten, lägg i en ugnsform, riv vit choklad över och sätt in i ugnen tills chokladen smält och fått lite färg.
Servera med vispad creme fraiche, smaksatt med rivet citronskal och vaniljsocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".