Skrivarskola med Jessica Schiefauer

Ta fram författaren i dig! Var med i Livslusts skrivarskola!

Målet är att du ska komma igång med ditt skrivande och få en första inblick i skrivandets hantverk. Och mest av allt: att du ska ha ROLIGT! Resultatet av övningarna behöver inte bli ”färdiga” berättelser, det behöver inte bli något ”färdigt” alls! Se det som just övningar, skisser. Den här kursmodellen använder jag när jag håller nybörjarkurser på distans. Upphovsman till konceptet är Johanna Wistrand på Falkens Författarskola 

Varje lektion har ett tema. Du får en kort introduktion till ämnet och några övningar att göra.

Om du vill kan du skicka dina övningar till: livochlust@sr.se

I radioprogrammen kommer en kort uppföljning av föregående lektions ämne. Detta för att du inte ska tänka för mycket på hur du skriver, utan bara skriva på. På så vis blir det dina egna idéer och uppslag som kommer fram i texterna! Och kom ihåg: du kan aldrig göra ”fel” när du gör övningarna! Det enda som är viktigt är att du skriver.

Fundera inte för mycket utan bara skriv, vad som än kommer upp! På så vis skaffar du dig en ”bank” av skisser och uppslag som du sedan kan arbeta vidare med, ifall du skulle vilja. Detta är en metod som används av flera verksamma författare, däribland jag själv!

Klicka på respektive rubrik för att komma vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista