Om Sagor i Barnradion

Sagor i Barnradion är radioprogram för de yngsta barnen, mellan 3 - 8 år. Varje vardag kl 18.43 kan du höra sagor, serier, musikprogram och reportage för barn i nästan en kvart i P4. Hela året om.

Barnradions program är producerade av Sveriges Radio och UR i samarbete. Ibland är Radioapan med också. I december sänds dessutom årets Julkalender.

Fokus på sagor
I programmen vill vi föra fram den gestaltade sagan. Därför gör vi många uppläsningar ur barnböcker. Både klassiska och nya berättelser. Vi satsar på ett nära samarbete med både författare och förlag för att kunna erbjuda det bästa ur barnlitteraturen.

Vi gör också lite längre serier, ofta nyskrivna för radio, och en del dokumentära program och reportage där du kan höra barns egna röster.

Hur lyssnar man på Barnradions sagor?
Du kan lyssna på flera sätt. Antingen direkt i P4 kl 18.43 på vardagarna, eller på webben eller i mobilen.

Hur lyssnar man på webben? 
Många program kan du höra direkt här på hemsidan i Sveriges Radios webbspelare och en del hittar du via UR Play.

Du kan också använda Radioapans barnvänliga spelare med bilder.

Hur lyssnar man i mobilen?
Använd appen Sveriges Radio Play så kommer du igång snabbast. Du hittar "Sagor i Barnradion" under kategorin "Barn 3-8 år".

En del av Barnradions serier finns på egna programsidor, till exempel "Sagotajm", "Fantasiresor", "Leonis låda" och alla Radioapans program och sånger. De hittar du också under kategorin "Barn 3-8 år". Utforska gärna!

En hälsning till alla vuxna
Här kommer en hälsning till alla mammor, pappor, morföräldrar, farföräldrar, dagispersonal, skolpersonal och alla andra vuxna som är intresserade av att barn ska få höra bra berättelser och utveckla sin fantasi:

Lyssna på Barnradion - världens bästa radio!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista