1 av 3
En trampotrixmojäng! Foto: © Johanna Oskarsson/UR
2 av 3
En snurre-spinnoff-luftomobil! Foto: © Johanna Oskarsson/UR
3 av 3
En högtuppiskynhängkorg! Foto: © Johanna Oskarsson/UR
10-14 november:

Nu blir det åka av

10 november, del 1:

Gordon har tråkigt - det bara regnar och regnar. Men så kommer han på en makalöst bra uppfinning som kan göra så att han slipper se regnet. Han ska uppfinna en undervattensmackapär!

Han ringer sin bästa kompis Tina Thörner för att höra vad hon har att säga om uppfinningen. Vi träffar också ubåtsveteranerna Arthur Björk och Magnus Odéen.

Läs mer!

11 november, del 2:

Gordon är glad - det är strålande sol. Vad ska man hitta på? Då kommer han på en makalöst bra uppfinning. Han ska uppfinna en trampotrixmojäng!

Gordon ringer sin bästa kompis Tina Thörner för att höra vad hon har att säga om uppfinningen. Vi träffar också cykelhandlaren och entusiasten Lars-Åke Fredberg.

12 november, del 3:

Gordon är rastlös - vad kan man hitta på när det är kallt ute? Då kommer han på en makalöst bra uppfinning. Han ska uppfinna en snurre-spinnoff-luftomobil!

Han ringer sin bästa kompis Tina Thörner för att höra vad hon har att säga om uppfinningen. Vi träffar också helikopterpiloten Svein Martinsen.

13 november, del 4:

Det är en fin, lite blåsig dag. Vad ska nyfikne Gordon hitta på? Då kommer han på en makalöst bra uppfinning. Han ska uppfinna en högtuppiskynhängkorg!

Han ringer sin bästa kompis Tina Thörner för att höra vad hon har att säga om uppfinningen. Vi träffar också luftballong-experterna Lars Prins och Johan Söderblom.

14 november, del 5:

Gordon är jättetrött - det är mitt i natten. Vad kan man hitta på då? Men så kommer han på en makalöst bra uppfinning. Han ska uppfinna en stjärnhimmelsfarare!

Han ringer sin bästa kompis Tina Thörner för att höra vad hon har att säga om uppfinningen. Vi träffar också astronauten Christer Fuglesang.

Manus, produktion och musik skriven och framförd av:
Johanna Oskarsson

Medverkande:
Oskar Heijl som Gordon, rallyföraren Tina Thörner

Tekniker:
Ingela Håkansson

Slutmixtekniker:
Erik Olhester

Foto:
© Johanna Oskarsson / UR

Ett program från Utbildningsradion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".