Bekväm vinst för Kalmar FF mot Mjällby

Kalmar FF vann lördagens träningsmatch mot superettalaget Mjällby med 5-1. En gedigen insats och tränaren Nanne Bergstrand var nöjd efteråt.
- Framför allt märks det att vi är ett bolltryggare lag i år än tidigare, säger han.

Superettanlaget Mjällby började första halvleken piggast och tog ledningen men Kalmar FF arbetade sig in i matchen och tog över spelet mer. De gjorde en bra första halvlek där de till slut sprang ifrån till 4-1, med chans på mer mål.

I andra halvlek sjönk tempot aningen. Mycket på grund av att Nanne Bergstrand inte valde att göra några byten i matchen.
- Jag ville att alla skulle få 90 minuters matchträning och matchkänsla och de som inte spelade i a-lagsmatchen spelade med b-laget direkt efteråt, säger Nanne Bergstrand.

Orkade alla i 90 minuter då?
- Ja, faktiskt lite bättre än väntat! Så det var positivt att se.

Det blev en gedigen insats i andra halvlek och Kalmar lyckades också få in ett 5-1 mål genom nyförvärvet David Elm.

- Framför allt märks det att vi är ett bolltryggare lag i år än tidigare. Vi har jobbat med det i en långsiktig process och nu börjar det märkas, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Bergstrand var också nöjd med att laget utnyttjade många kombinationer i anfallen, något som de tränat hårt på under vintern. Och ville ge extra beröm till de två ytterbackarna i Kalmar.
- Fransmannen Arthur Sorin och Stefan Larsson gjorde det riktigt bra. Det är ett extra plus och viktigt med ytterbackar som följer med upp i anfallen, säger han.

Målen

Första halvlek
0-1 Mjällby gör 0-1 på frispark, där Marcus Ekenberg skarvar frisparken i mål

1-1 Lasse Johansson blir frispelad och kan lätt rulla in bollen

2-1 Kommer ganska snart efter reduceringsmålet. Cesar fångar upp en boll i höjd med straffområdet och släpper den till Rasmus Elm som skruvar in bollen längs backen

3-1Stefan Larsson slår ett inlägg som nickas i ribban av Cesar Santin. Patrik Ingelsten cykelsparkar in returen.

4-1 Patrik Ingelsten sätter bollen i mål efter ett inlägg

Andra halvlek

5-1 David Elm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista