Ishockey

Oskarshamn besegrade Almtuna

Ett decimerat Oskarshamn lyckades till slut besegra Almtuna i hockeyallsvenskan med 4-1. Oskarshamn var klart bättre än Almtuna i den första perioden och ställningen 1-1 var allt annat än rättvis. I den andra perioden utnyttjade Andreas Lundin en bjudning av Almtunaförsvaret fram till 2-1. Almtuna inledde den tredje perioden starkt, men fick inte hål på Christian Engstrand. Istället kunde Andreas Valdix göra matchavgörande 3-1 till hemmalaget. Alexander Bergström fastställde slutresultatet till 4-1 i tom bur. Oskarshamn tog viktiga poäng i jakten på en playoff-plats och har samma poäng som nuvarande sjuan Bofors då nio omgångar återstår.

Matchstatistik följer:

Period 1:

07.30 MÅL! 1 - 0 JAENSSON, Fredric (JUNGBECK, Andreas)

Bra start av Oskarshamn med flera bra chanser. Målet gör Fredric Jaensson då han ur dålig vinkel lyckas få upp pucken över målvaktens vänstra axel.

11.27 MÅL! 1 - 1 VESTBERG, Fredrik(PERSSON, Linus)

När Richard Gynge blir utvisad för tripping tar Almtuna tillvara på läget då Fredrik Vestberg oattackerad tar sig djupt in i Oskarshamnszonen och sätter kvitteringen.

Skott: 10-10

Utvisningsminuter: 4-8

Period 2:

27.28 MÅL! 2 - 1 LUNDIN, Andreas(VALDIX, Andreas)

Efter en bjudning av Almtunaförsvaret kan Andreas Lundin göra 2-1 till hemmalaget. Andraperioden har annars varit betydligt sämre än den första.

Skott: 11-2

Utvisningsminuter: 0-4

Period 3:

46.05 MÅL! 3 - 1 VALDIX, Andreas (ÅHSBERG, Daniel, SVANBERG, Ola)

Andreas Valdix gör sitt första mål för säsongen då ett plötsligt 2 mot 1 läge dyker upp. Passningen stod Daniel Åhsberg för. Oskarshamn tar ett allt stadigare grepp om matchen och det känns som att mycket måste till för att Almtuna ska kunna vända.

59.24 MÅL! 4 - 1 BERGSTRÖM, Alexander (ENGSTRAND, Christian, SVENSSON, Jimmie)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".