Ishockey

Inga poäng trots bra spel för Oskarshamn

Oskarshamn gjorde en riktigt bra match mot seriefyran Björklöven under fredagen. Trots att bortalaget tog ledningen efter slarv i IKO försvaret kunde Oskarshamnarna komma tillbaka och kvittera genom Daniel Åhsberg. I den andra perioden var Björklöven det bättre laget och kunde gå upp i 2-1 ledning. Oskarshamn gjorde sedan en riktigt bra sistaperiod och borde kanske ha avgjort innan man återigen slarvade i egen zon vilket ledde fram till att Björklövens lagkapten Magnus Gästrin kunde göra 3-1 till gästerna. Det blev spännande på slutet efter att Richard Gynge tryckt in pucken från nära håll med fem minuter kvar att spela. Oskarshamn satsade allt på slutet och tog ut målvakten, dock utan resultat. Matchen slutade 3-2 till Umeålaget.

Förlusten blev inte så svår som den kunde blivit i och med att Bofors förlorade sin match mot Malmö med 4-1. Bofors är fortsatt tre poäng före Oskarshamn i jakt på den sista playoff-platsen. 

Matchstatistik och intervjuer följer:

Period 1:

04.09 MÅL! 0 - 1 FORSBERG, Johan

Oskarshamnsförsvaret bjuder en förvånad Johan Forsberg på fritt läge fram till 1-0 för gästerna. Svagt försvarsspel av hemmalaget.

08.59 MÅL! 1 - 1 ÅHSBERG, Daniel(RÖNNQVIST, Patrik. NYBECK, Chris)

Efter en snabb kontring spelar Patrik Rönnqvist fram Daniel Åhsberg som snyggt sätter pucken högt i Björklövensmålvakten Tobias Lundströms högra kryss med en backhand. Kvitteringen är rättvis då Oskarshamn har varit det bättre laget i matchinledningen och haft bud på fler mål.

19.46 MÅL! 1 - 2 HEIKKINEN, Jussi (BERGLUND, Kristofer. RYHÄNEN, Sami)

Björklöven utnyttjar sitt powerplay maximalt och gör mål efter tolv sekunder med en man mer på isen.

Skott: 10-10

Utv: 2-4

Period 2:

Andra perioden slutar mållöst, men Björklöven har varit det bättre laget och Oskarshamn har dragit på sig flera utvisningsminuter.

Skott: 10-14

Utv: 6-2

Period 3:

45.26 MÅL! 1 - 3 GÄSTRIN, Magnus(OLOFSSON, Daniel . PALMEBJÖRK, Jon)

Oskarshamn inleder den sista perioden bra, men slarv i egen zon leder till att lagkaptenen i Björklöven Magnus Gästrin kan utöka Lövens ledning. Oskarshamn har annars haft ett par bra chanser till att kvittera. Hemmalaget har gått ner på tre femmor.

55.00 MÅL! 2 - 3 GYNGE, Richard(JADELAND, Nicklas . JAENSSON, Fredric)

Richard Gynge gör sitt första mål i Oskarshamnsdressen från nära håll efter att Oskarshamn haft ett massivt tryck i Björklövens zon. Ett riktigt viljemål från den utlånade Brynässpelaren.

Skott: 12-4 (32-28 tot.)

Utv: 2-4 (10-10 tot.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".