Ishockey

Nybro föll mot Västerås

Trots ledning inför sista perioden orkade inte Nybro hela vägen mot Västerås utan man förlorade med 2-3. Hemmalaget, som gick runt på tre kedjor för kvällen, gick fram till 2-0 efter mål av Marcus Olsson och Jarno Honkonen. I andra kom Västerås in i matchen och Sebastian Meijer kunde reducera. I sista perioden var Västeråsdominansen stor och Patrik Juhlin kunde kvittera efter drygt sju minuters spel. Med knappa två minuter kvar kom avgörandet då Sebastian Meijer gjorde sitt andra mål för kvällen fram til 3-2 för Västerås.

Vägen är nu lång att gå för Vikings som i och med förlusten har nio poäng upp till sista playoff-platsen med sju omgångar kvar att spela.  

Matchstatistik följer: 

Period 1:

03.12 MÅL! 1 - 0 OLSSON, Marcus(SANDGREN, Fredrik, ERICSON, Mike)

Nybro tar tillvara på läget då Västerås Stefan Holmgren blir utvisad för en hakning efter 02:19.

15.41 MÅL! 2 - 0 HONKONEN, Jarno (TARDY, Weston)

Det blev ett dramatiskt slut på 1:a perioden i Victoriahallen. Efter att Västerås målvakt Johan Thalberg blockerat pucken tacklas han av Nybros Erik Belin. Västerås Emil Axelsson kommer till sin målvakts undsättning och crosscheckar Belin. Resultatet blir matchstraff för Axelsson och två minuters utvisning för Belin.

Skott: 8-11

Utv: 4-27

Period 2:

35.35 MÅL! 2 - 1 MEIJER, Sebastian (BACKLUND, Mikael . EKSTRÖM, Rikard)

Sebastian Meijer reducerar för gästerna med ett otagbart skott bakom Henrik Tojkander i Nybrokassen. Västerås har varit klart bättre och Nybro får svårt att hålla ledningen om man inte förändrar något i sitt spel i den tredje perioden.

Skott: 12-13

Utv: 6-6

Period 3:

46.24 MÅL! 2 - 2 JUHLIN, Patrik (BERGLUND, Patrik)

58.23 MÅL! 2 - 3 MEIJER, Sebastian

Skott: 5-13 (25-37 tot.)

Utv: 2-2 (12-35 tot.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".