Ishockey

En bra period räckte för Malmö

Trots att Oskarshamn var det bättre laget i två perioder mot topplaget Malmö var det skåningarna som vann fredagens möte lagen emellan i hockeyallsvenskan.

 

Malmö gjorde matchens första mål genom Nybrobekantingen Jens Svensson. Oskarshamns Alexander Bergström kunde kvittera Malmöledningen efter drygt 13 minuters spel. Andreas Valdix 2-1 mål blev omdiskuterat då Malmöspelarna ville ha det till en spark. Målet godkändes och bara tolv sekunder senare kunde Daniel Åhsberg utöka hemmaledningen till 3-1. Andreas Valdix gjorde sitt andra mål för kvällen i slutet av den andra perioden, ett mål som betydde 4-2. I den tredje perioden spelade Malmö upp sig avsevärt och Oskarshamnarna, som gick runt på tre kedjor, orkade inte riktigt med och efter mål av Marcus Paulsson, Fredrik Eriksson och Ville Nieminen vann Malmö matchen med 5-4.

Oskarshamns play off-chanser är nu små och det krävs full pott i de tre sista omgångarna. I nästa match väntar Nybro i ett hett länsderby på torsdag.

Matchstatistik följer:Period 1:

04.47 MÅL! 0 - 1 SVENSSON, Jens(WALLGREN, Tomas . LUNDH, Patrik

Malmö tar ledningen på ett närskott av Jens Svensson. Strax innan hade IKO ett starkt tryck och det är Oskarshamn som har varit bättre i matchinledningen.

12.15 MÅL! 1 - 1 BERGSTRÖM, Alexander (JAENSSON, Fredric)

I en gröt av spelare framför Malmömålet när Oskarshamn har powerplay lyckas Fredric Jaensson få fram pucken till Alexander Bergström som kan få in den från nära håll.

29.10 MÅL! 2 - 1 VALDIX, Andreas (JAENSSON, Fredric)

29.22 MÅL! 3 - 1 ÅHSBERG, Daniel (QVIST, Eetu)

Oskarshamn gör två mål inom loppet av 12 sekunder. Det andra är ett mycket vackert solomål av Daniel Åhsberg som själv driver fram och utökar IKO ledningen till 3-1. Efter 3-1 målet verkar det som om Malmöspelarna tappat humöret och bortalagets Ville Nieminen drog på sig en 2+2 utvisning för hög klubba bara sju sekunder efter 3-1 målet.

34.20 MÅL! 3 - 2 PAULSSON, Marcus

35.30 MÅL! 4 - 2 VALDIX, Andreas(SVANBERG, Ola . QVIST, Eetu)

Valdix gör en kopia av Åhsbergs 3-1 mål då han går solo på vänsterkanten och får in pucken bakom Malmömålvakten Henrik Karlsson

Period 3:

44.47 MÅL! 4 - 3 PAULSSON, Marcus(BANHAM, Frank . STEEN, Calle)

49.15 MÅL! 4 - 4 ERIKSSON, Fredrik(SÖDERBERG, Carl)

Malmö har tagit över matchen igen och visar klass. IKO, som går runt på tre femmor, hänger inte riktigt med och det är Malmö som för matchen.

53.53 MÅL! 4 - 5 NIEMINEN, Ville(ELORANTA, Mikko . PIRJETÄ, Lasse)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista