Foto: Scanpix
christian hulténs blogg 27 augusti 2012

Nu kör vi!

Detta är för alla er otränade, halvtjocka, allmänt trötta människor som känner att bilden av er själva inte riktigt stämmer överens med verkligheten.

Detta är för alla som inte tycker att tiden räcker till att träna när familjen, jobbet och alla andra måsten här i världen har fått sitt.

Detta är för alla som faktiskt skulle vilja vara i form men som tycker att det ibland känns omöjligt att hinna med.

Jag är en av er!

Jag har skev självbild och på många sätt tror jag att jag fortfarand är 18 år, har tvättbräda och kan springa en mil när som helst och utan problem.

Sanningen är snarare att jag är en smårund medelålders gubbe i 40-årsåldern som kommer runt en mil med hjälp av syrgas.

Jag tycker dessutom det är svårt att hinna med att träna eftersom det finns andra saker i livet som många gånger känns viktigare.

Men jag har bestämt mig för att ändra på detta.

Jag ska bli i form igen!

Jag har också blivit så vuxen och mogen att jag insett att jag nog behöver hjälp med detta. Och hjälp får jag. Först och främst med att sätta upp mål.

Mitt stora mål är att springa Göteborgsvarvet nästa år under två timmar.

Till min hjälp har jag min gode vän och kollega Ove Lernå. Det han inte vet om träning och hur man ska lägga upp den samma är inte värt att veta. De fyra sista veckorna har han hållit i piskan, och jag blir bara mer och mer laddad. Långa löppass varvas med kortare och dessutom med några tuffa intervaller.

Allt detta utan att det inverkar på familjetid eller arbete…

Träningen är upplagd  för att hålla mig intresserad och laddad och samtidigt bli bättre på att springa.

Detta har nämligen varit mitt dilemma tidigare. Jag har joggat mina 5 kilometer varannan dag utan att egentligen bli bättre och efter tre veckor har jag tappat sugen och tagit paus lika länge.

Så känns det inte nu. Än så länge är det helt underbart.

Jag kommer att uppdatera bloggen så ofta jag kan. Under tiden lär jag mig nya saker och jag lovar alla soffpotatisar där ute att dela med mig.

Så häng med….

/Christian

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".