christian hulténs blogg påskafton 2013

Det blir nog ingen vår i år...

En ny snökanon sådär lagom till påsk känns sådär. Jag passade på att grilla goda revben när flingorna sakta men säkert började falla ner och det påminde mycket om ett julsnöfall - om det nu finns ett sådant.

Men det är påsk och snart april. Det ska inte vara snö och kallt nu. Det ska vara varmt och barmark och när jag inte löptränar så borde golfbanan vara öppen. Men det är den inte. Inte på långa vägar.

Och jag löptränar inte heller. Jag blir nog aldrig helt förkylningsfri och jag börjar tro mer och mer på Slavdrivare Lernå när han säger att småbarnsföräldrar ska inte satsa på löplopp. Det är för mycket virus i omlopp helt enkelt och omöjligt att få kontinuitet i träningen. Jo, jag tackar jag!.

Mitt enda hopp står till våren och möjligheten att vara ute - både för mig och barnen. Då borde det bli mindre skit i luftrören...

Jag har för övrigt inte varit med om ett halvår med så många förkylningar som detta. Inte i hela mitt liv. Riktigt segt och nu är det bara en och en halv månad kvar till Göteborgsvarvet. Om det inte snöar bort vill säga!

Lite orolig också eftersom mitt broderskap tränar på som en demon. Och han är bättre än vad jag är utan att behöva träna. Kan bli slakt på vägen över broarna i Götet.

Dessutom verkar min kompis Maja vara igång igen på riktigt allvar efter en längre löparsvacka med en ömmande vad. Det krävdes ett par nya, enligt uppgift, trendiga löpardojjor och så var det bra igen. Så kan det gå! Tur att hon stannar på östkusten när det är dags den 18 maj!

En som har kommit igång bra är Världens Bästa Fru. Kämpar på med löpning och annat och kommer med all säkerhet vara snabb runt tjejmilen när det är dags för det!

Jag - tja, kan det bara bli lite varmare och jag lite piggare så ska det nog ordna sig till slut, Har funderat på att börja knapra vitaminer av alla de sorter. Kanske är där problemet ligger.

Men, som alltid finns det något positivt. Innan snökanonen satte fart under gårdagskvällen meddelade barnen att de såg blommor i trädgården och mycket riktigt stod det några små gula vårblommor och vajade i vinden. Det måste vara lite bra i alla fall. 

Vi hoppas helt enkelt.

Nu vitaminshoppning.

//Christian

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".