Nybro vann i Växjö ishall igen

Nybro Vikings besegrade Växjö Lakers på bortaplan igen i HockeyAllsvenskan. 4-2 blev det till Nybro i måndagsmatchen tack vare en väldig spurt i den sista perioden som gav tre raka mål.

I första perioden var det Christopher Nilstorp i Nybros mål som fick visa sitt eminenta kunnande och räddade Nybro från ett större underläge än 1-0. I andra perioden handlade det om slarvig ishockey men Nybro tog sig i alla fall närmare Växjölaget spelmässigt sett.
Så kom kvitteringen genom Robert Kimby bara halvminuten in i sista avdelningen och Nybrospelarna lät sig inte nedslås trots ny Växjöledningen bara ett par minuter senare. Och belöningen för den extra tändningen kom också i form av tre raka mål fram till 4-2-segern. Jens Svensson, Erik Hjalmarsson och Jens Svensson igen ordnade mål, Jensa Svensson dessutom båda gångerna via köksvägen bakom Per Åkerström. Nybro nu på betydligt säkrare mark i tabellen med sina 40 poäng.

Oskarshamn pressade Malmö
En finfin första period med piggt spel räckte inte till poääng för Oskarshamn i bortamatchen i Malmö. Malmö vann med 2-1. Timo Leinonen i Oskarshamns höll sedan emot fram till halva matchen, han stred heroiskt i andra och tredje perioden mot övermakten. IKO kunde få till sin reducering förrän tre minuter före slutet genom Tomas Guatsvsson.