Foto av Pernilla Eskilsdotter
Foto: Martina Wärenfeldt

Pernilla Eskilsdotter

– Jag har den stora glädjen att få uppfylla radiolyssnarnas klassiska musikönskemål. Det gör jag som programledare för Önska i P2 som sänds måndag-fredag mellan 9.00 och 10.00 och lördagar 8.00-9.00.

I programmet ryms allt från de riktigt klassiska pärlorna till kluriga detektivuppdrag. Och det är du som önskar som själv bestämmer hur detaljerad önskningen är. Kanske vet du exakt vilket stycke du vill önska.

Men lika gärna hör du av dig för att önska ett visst instrument eller en viss artist. Många gånger hör också lyssnare av sig när de hört talas om ett stycke och vill höra hur det låter.

– Det roligaste med programmet, tycker jag, är alla personliga minnen och känslor kring musiken. Att få ta del av all spännande musik och alla fantastiska musikupplevelser.  

– Jag arbetar också med P2:s radiosända konserter, ”P2 live”, när de sänds från SR Kronobergs geografiska område. Det innebär att jag ibland dyker upp som konsertpresentatör eller värd vid olika konserter. Ett årligt sådant evenemang är t ex ”Korrö Folkmusikfestival”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista