Karin Hellzén. Foto: Linda Ottosson/Sveriges Radio.

Karin Hellzén

Programledare/sidekick för
Inslagsproducent och webbredaktör för
Webbredaktör för

E-post: karin.hellzen@sverigesradio.se
Tel: 0470-72 60 77

Som webbredaktör har jag ansvar för att se till att hemsidan fungerar och är uppdaterad. Jag arbetar även med att utveckla möjligheterna på webben och administrerar programmens webbsatsningar.

Jag är även sidekick och programledare för P4 Morgon tillsammans med Fredrik B Nilsson och Peje Johansson. Ett arbete som är både roligt, spännande och utmanande. Hur gör man egentligen när man startar en morgon tillsammans med alla lyssnare? Vad ska man egentligen prata om som är relevant, intressant och samtidigt underhållande? Sånt där klurar jag på tillsammans med kloka kollegor och filosoferar kring vad jag kan bidra med för att göra kronobergarnas start på dagen så trevlig som möjligt.

En hel del av min tid går även åt till , nyhetsprogrammet för barn som sänds varje lördag klockan 09.33 i P4 över hela landet. Att jobba med livliga 11 och 12-åringar ger både energi och utmanar skallen på samma gång. Hur berättar man till exempel om konflikten mellan Nord- och Sydkorea för barn så att de vill och orkar lyssna i mer än en minut?

När jag inte jobbar anstränger jag mig till max för att bli så pass bra på tennis att det är okej att spela i tennisklänningen jag köpt. Något jag inte hoppas ska ta allt för lång tid till. Sedan gillar jag både att springa en runda, dricka kaffe, té, äta god mat och framförallt umgås med snälla och glada vänner.

Har du tips på vad vi kan göra i radion eller hur jag ska göra för att få till en bättre forehand? Alla tips mottages tacksamt. Maila mig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista