I snitt ett lyssnartips om dagen till 0470-10700 kommer med i radio. Ring du också!

Hos oss hör du det senaste först!

Den här våren gör vi om lite i din radio. Det är inga revolutioner men några förändringar som vi hoppas ska göra att vi ännu bättre ska klara vårt uppdrag att göra modern, underhållande, aktuell och granskande radio och webb. Förhoppningen är naturligtvis att ännu fler kronobergare ska välja att lyssna på oss.

Så här ser det ut från den 4 mars i P4 Kronoberg:

  • P4 Morgon med Fredrik B Nilsson, Karin Hellzén, Peje Johansson och Anne Marchal sänds klockan 6-10. Programmet är starten på dagen där man får de viktigaste händelserna och samtalsämnena presenterade på ett personligt och underhållande sätt.
  • Förmiddag i P4 är vårt nya program för trender, tips och idéer som rör livet i vardag och fest. Jocke Wallgren och Carina Bergqvist leder programmet där du bland annat får träffa aktuella personer i samtal som går på djupet. Här hör du allt om bland annat träning , hälsa, mode, matlagning och andra konsumentfrågor som är viktiga för många. I förmiddagen finns också musiklistan Kronobergstoppen där publiken röstar fram sina lokala favoritartister. Från och med i år är Kronobergstoppen också inkörsporten till ett större pris där vi på P4 utser årets artist i länet. Sändningstiden är 10-13 varje vardag.
  • Eftermiddag i P4 är programmet som klockan 15-17.40 måndag-torsdag har utrymme för längre reportage och fördjupningar av dagens nyheter och sport. Sandra Skeppar är programledare och Thomas Graf rapporterar från olika delar av länet tillsammans med våra övriga reportrar på nyhetsredaktionen. På fredagarna tar Per Brolléus över spakarna i Eftermiddagen och reder ut alla de frågor som kommit från er lyssnare under veckan till tipstelefonen 0470-10700 där Per svarar.
  • Afterwork är publiksuccén som rullar vidare på fredagarna med start efter kl 16. Peje och Carina leder programmet som sänds inför publik, antingen i radiohuset eller någonstans ut i länet.
  • I de lokala Nyheterna granskar vi makten i vardagen och fortsätter som vanligt med sändningar varje halvslag från klockan 06.30-17.30. Utöver det så servar vi med uppdateringar av viktiga händelser i länet, Sverige eller världen så fort vi kan i de andra programmen. Vårt motto är att du ska få veta det senaste först om du lyssnar på P4 Kronoberg.
  • Webben och mobilen är de andra sätten nu kan följa oss, både genom att lyssna eller läsa om det vi gör. Vi uppdaterar vår sida varje dag, året runt. Från och med nu samlar vi alla artiklar om program, nyheter och sport på samma ställe på webbens förstasida så att du alltid kan se det nyaste och viktigaste när du besöker oss. Du vet väl att du lätt kan lyssna på alla Sveriges Radios programen via appen Sveriges Radio Play?

Det som gäller alla våra program är att du alltid kan höra av dig via telefon, mail eller chat för att göra din röst hörd. P4s telefonsvarare för alla program har 0470-10400, slussen till morgonprogrammet är 0470-10500 och vår speciella tipstelefon till Per Brolléus har 0470-10700. Övriga kontaktuppgifter till programmen hittar du på deras webbsidor.

Jag hoppas att du ska gilla årets upplaga av din kanal P4! Har du synpunkter, idéer eller förslag om vår radio och webb vill jag väldigt gärna höra det. Du når mig på ulf.myrestam@sverigesradio.se eller 0470-726001.

Önskar dig en riktigt skön radiovår med P4!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".