Foto av Martin Ekeholm
Foto: Martina Wärenfeldt

Martin Ekeholm

Programledare och publikredaktör Klassisk morgon i P2
martin.ekeholm@sverigesradio.se
Tel: 0470 - 72 60 18

Det är jag som startar upp den klassiska morgonen vid tio i sju och lotsar dig fram genom musiken där du får chansen att tävla mot dig själv i den gemensamma nämnaren. 

Jag har tidigare jobbat med flera olika sport-, ungdoms- och musikprogram i P3 och P4, den klassiska musiken har egentligen aldrig varit min hemmaplan. Men jag lär mig nya intressanta saker varje dag och jag hoppas du vill vara med mig på den här resan.

Mellan 1992 och 1996 samlade jag på fotbollsmål. Ja, alltså, trädgården var inte full av målburar utan jag spelade in allt som kom i min väg på VHS-kassetter. Det resulterade i tio videoband (mellan 30 och 40 timmar) fotbollsmål som jag numera förvarar i en gammal skolåda i källaren.

När jag vaknar på morgonen gillar jag att ha strikta rutiner för hur och när saker och ting ska ske. Kläderna ligger förberedda, tidningen hämtas, gröten kokas och äts innan det är dags för tandborstning och avfärd till jobbet. Då flyter allting på och jag vet att jag kommer iväg i rätt tid utan att jag behöver tänka så mycket. Tröttheten är rätt stor när jag stiger upp halv sex på morgonen...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".