Tävlingsinformation till tävlande klasser i Vi i femman

Nu är det klart vilka klasser som ska tävla i Vi i femman 2015. Alla klasser får information från den lokala P4-kanalen. 


Nedan finner du information om vad som gäller nu. 

Alla femmor i hela Sverige fick en inbjudan med posten under hösten. Uttagningen är ett TV-program som sänds i Barnkanalen och på viifemman.se.

Programledaren Kim Ohlsson ställer 25 frågor med tre svarsalternativ på varje fråga.
Eleverna i klassen svarar på det svarsformulär som skickats ut i förväg till skolorna.

Åtta klasser från varje P4-område går vidare och får tävla i radio, totalt blir det 200 klasser som kvalificeras. Man tävlar om äran att bli Sveriges smartaste femteklass och fina vinster som minnen till eleverna och klassen.

Vad händer efter uttagningen?

  1. Rättningen startar. Er klass tävlar mot de andra klasserna i ert P4-område.
  2. Alla svar är rättade till den 9 december och då avslöjas i den lokala P4-kanalen vilka åtta lag som gått vidare där. Detta sker i direktsändning efter kl 9 i din lokala kanal. Då kommer 200 klasser från hela landet går vidare och dessa kontaktas av Sveriges Radio.
  3. Resultatet från alla klasser som varit med i uttagningen kan ses här på hemsidan.
  4. Den 13 januari startar Vi i femman 2015 i Sveriges Radio P4.
  5. Finalerna som sänds i Barnkanalen spelas in i Skåne i mitten av februari 2015 (exakta datum kommer senare, men de ligger i vecka 8). Då måste du och de tävlande vara beredda på att åka dit. SVT står för resa, boende och även maten delvis.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".