P4 Uppland: Bergaskolan klass 5A
P4 Uppland: Bergaskolan klass 5A

Om dagen för uttagningen

Dagen för uttagningen onsdag 8 november 2017

Ni kan titta på uttagningsprogrammet när ni vill under dagen via SVT Play. Det kommer att ligga en direktlänk dit på Vi i femmans startsida på uttagningsdagen. Uttagningsprogrammet kommer att finnas tillgängligt på SVT Play mellan kl 10-20:00 den 8 november. Vill ni hellre titta på TV direktsänds uttagningsprogrammet på Barnkanalen klockan 10.00–10:30 denna dag.

 

  1. Berätta för eleverna hur uttagningen går till och att provet är individuellt - grupparbete är inte tillåtet och inte heller att använda telefoner eller plattor för att söka information. Men det är du som lärare som ansvarar för att det inte fuskas.
  2. Dela ut svarsformulären till eleverna och be dem fylla i sina namn och klassens namn. Det finns tre alternativ för kön. De måste även fylla i rätt klasskod.
    (Klasskod innebär att om det bara finns en klass i årskurs 5, så får den klasskoden A oavsett vad klassen kallas. Om det däremot finns flera femteklasser, t ex Mariehemsskolan klass ”Solstrålen” och klass ”Månskenet” – bestäm då att klasskoden för ”Solstrålen” blir A och klasskoden för ”Månskenet” blir B osv.)
  3. När ni sett programmet samlar du in svarsblanketterna.
  4. Du fyller i er anmälningsblankett och lägger den tillsammans med svarsblanketterna i ett C4-kuvert. Blanketterna får inte vikas eller häftas ihop. Skicka inte heller in blanka svarsblanketter. Frankera kuvertet och posta det om möjligt samma dag, annars senast dagen efter.

Adressera till:

Vi i femman
901 72 UMEÅ

Det är viktigt att frankering och adress är rätt. 1:a klass brev kommer snabbare fram än Ekonomibrev och vill du vara på den säkra sidan kan du skicka ett rekommenderat brev.

Planerar ni att se uttagningen via webben?

Ni bör i god tid innan uttagningen kontrollera att er dator eller platta har alla de program som behövs. Ni behöver Adobe Flash Player som är gratis att installera och finns till de flesta plattformar.

Gör så här med datorn eller plattan ni ska använda för uttagningen:

Gå in på SVT Play och se så att ni kan få igång valfritt program. Om det fungerar så ska det även gå att se uttagningen här på Vi i femman-sidan under onsdagen 8 november.

Är du osäker kan du i god tid prata med skolans IT-tekniker.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".