Klass 5A Kunskapsskolan Lund
1 av 5
Klass 5A på Kunskapsskolan i Lund kommer tävla i semifinalen den 1 februari. P4 Malmöhus. Foto: Gustav Wirtén/Sveriges Radio.
Sigrid Månsson Johansson och Rasmus Karlsson i Tåby skola klass 5A kunde göra segergest efter att de vunnit den tredje kvartsfinalen av Vi i femman.
2 av 5
Sigrid Månsson Johansson och Rasmus Karlsson i Tåby skola klass 5A kunde göra segergest efter att de vunnit den tredje kvartsfinalen i P4 Östergötland. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Vincent Nyberg och Selma Nordlund är glada.
3 av 5
Vincent Nyberg och Selma Nordlund är glada vinnare i P4 Jönköping. Foto: Joséphine Simar/Sveriges Radio.
Klass 5G från Lackarebäcksskolan.
4 av 5
Ett gäng överlyckliga klasskamrater från Lackarebäcksskolan efter att ha kammat hem vinsten i den tredje kvartsfinalen av Vi i femman i P4 Göteborg. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio
Viby skola vinner kvartsfinalen.
5 av 5
Viby skola vinner kvartsfinalen i P4 Kristianstad. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio

Nya lag möttes i tredje kvartsfinalen

I den tredje kvartsfinalen fick deltagarna bland annat besvara en fråga av författaren Martin Widmark som skrivit böckerna om LasseMajas Detektivbyrå.

En annan fråga gällde vilket vapen som organisationen ICAN vill ska förbjudas. ICAN vann Nobels Fredspris förra året, ett pris som delas ut i Oslo.

Programmet sändes tisdagen den 23:e januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".