Kollage av elvaåriga Ida Tideström och utsikt på snöovädret från hennes balkong.
Elvaåriga Ida Tideström får stanna hemma från skolan idag på grund av snökaos. Foto: Privat.

Ida Tideström missar semifinalen på grund av snön

Ida Tideström: Man drunknar nästan i snön!
1:54 min

Den första februari skulle två femteklasser från Sundsvall mötas i en semifinal i P4 Västernorrland. Men snökaoset gör att eleverna får stanna hemma.

– Det går inte att gå ut så det blev inställt, säger Ida Tideström från Uslands skola till Nyheter i Barnradions programledare.

Därför avgörs semifinalen på fredagen den andra februari istället, med en specialgjord tävling som inte kommer att sändas i radio.

– Först blev jag besviken för jag var väldigt taggad. Men samtidigt har jag en dag till att förbereda mig, säger Ida Tideström. 

Hur känns det att det är så mycket snö?

– Det känns overkligt. De senaste åren har det varit så lite snö att man knappt kunnat vara ute och göra saker i snön. Men nu är det överflödigt med snö så att man nästan drunknar i snön, säger Ida Tideström.

Ida Tideström och Adrian Burvall tävlar för Uslands skola. De möter Verna Zaher och Peter Schmidt som tävlar för Kristna skolan Oasen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".