Vi i femman 2020

Snart kommer resultatet

Den 10 december får ni veta vilka klasser runt om i Sverige som är uttagna att tävla i Vi i femman. Ni kan höra det dels i er lokala P4 kanal, men även läsa om det här på webben. Klockan 10.00 den 10 december publicerar vi alla namnen på klasserna som blivit uttagna.

Om din klass är uttagen blir du kontaktad av din lokala P4 kanal som ger dig all information du behöver veta. Om din klass inte är uttagen blir du inte kontaktad. Däremot kan du ett par veckor senare se på vifemman.se hur det gick för din klass.

Vi i femman är en lekfull kunskapstävling för barn. Eftersom tävlingen genomförs samtidigt på 25 lokala P4 stationer, går det inte att jämföra de olika tävlingarna och domsluten rakt av. Det är nämligen varje lokal domare som tar självständiga beslut, precis som en fotbollsdomare. Dessutom skriver den lokala redaktionen en del egna frågor som blir unika just för tävlingen i din kanal.

Som lärare eller förälder är det din uppgift att se till att den klass som förlorar blir en god förlorare, en konst som också blir en lärdom för livet.

Mer information om Vi i femman hittar du under de olika menyvalen längst upp på sidan