1 av 2
2 av 2

Kungen kommer till Rissne

- på nationaldagen!

När denna otroliga nyhet når Rissnes invånare i den oansenliga stockholms-förorten, blir förstås uppståndelsen enorm, och planerandet inför mottagandet av kungen börjar…

..........................................................................................


6 JUNI


NU är det dags: den 6 juni är här och Rissne vibrerar av kreativitet och nervositet, snart är kungen här!

För visst kommer kungen tills Rissne?

Eller?

Missa inte den spännande direktsända avslutningen på lördag 16.03.

..........................................................................................

Lamin ringer hovet



..........................................................................................

Om programmet


Plötsligt händer det!
Det finns hopp om framtiden.
Dörrar öppnas. Broar byggs.
Rissnes bästa tid är nu!

Detta Rissne har vissa likheter med verkligheten, men lever samtidigt sitt högst egna och ganska skruvade liv. Det befolkas av mycket speciella karaktärer som alla påverkas av den sensationella nyheten av att självaste kungen ska komma dit den 6 juni.

En av dess största profiler är den gambianska kulturentrepenören och boxningstränaren Lamin. Han är självutnämnd projektansvarig för nationaldagen och ser sin stora chans att bli en god svensk samt att sätta Rissne på kartan en gång för alla. Lamin får med sig hela Rissne i detta storslagna och vitala integrations-projekt. Men komplikationer uppstår. Tankarna hos de olika invånarna i Rissne är vitt skilda. Hur skapar man egentligen bäst feeling på nationaldagen när självaste konungen faktiskt kommer på besök?

Samtidigt pågår en paralellhandling på en av stockholms hippaste PR-byråer Guerilla Style, där kungens besök i Rissne dök upp som en ”fett hot idé” en jäktad och crazy eftermiddag i januari…

Och sista avsnittet av ”Kungen kommer till Rissne” sänds just på nationaldagen den 6 juni, för visst kommer kungen till Rissne?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".