1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Medverkande: Här har du hummern

Sebastian ”Basse” Widman, 25 år, kommer från Köping.. och nej inte den delen av Köping som du sett på TV. Basse kommer från en annan del av Köping.. eller nej vänta, nu blev det fel.. alltså han kommer inte från ”En annan del av Köping” utan från en annan del än ”En annan del av Köping”.

I musikväg lyssnar Basse på allt från gansta-rap till gangsta-schlager och har många gånger setts ståendes på balkonger runt om i Sverige sjungandes ”Imorgon är en annan dag” och sedan på ett näst intill desperat sätt försökt att övertyga sin omgivning att ”det här kan vara en av världens absolut bästa låtar”.

Bland sina förebilder nämner Basse bland annat föräldrar (sin egna), Matt Stone, Trey Parker och Lewis CK.

Hade han själv inte varit komiker så svarar Basse att han antagligen hade blivit träslöjdslärare... ”Eller ja, i alla fall något med smörknivar”.

-----------------------------------------------------------------------

Rikard Diego, 23 år, kommer från Halmstad. Ja, jag vet vad ni tänker; ”Han kommer från Halmstad och då måste han älska Roxette”, ”han lyssnar antagligen bara på Per Gessle” och ”han ligger och spyr i Tylösand varje midsommar”. Tänkte väl det.

SR:s uppgifter pekar faktiskt på att alla tre påståendena är sanna... på samma gång t.o.m.

Enligt vittnesmål ska Rikard under en sen sommarkväll 1999 ha spytt i Tylösand medan han lyssnade på Per Gessle och, som den groupie han är, älskat med Roxette… Eller bara med den mest kvinnliga delen av Roxette... alltså Per Gessle.

Om Rikard inte hade blivit komiker hade han nog gått tillbaka till att vara lärarvikarie i filosofi igen. Detta är ett yrke som enligt honom själv inte ligger allt för långt ifrån humorn: ”Alla ni elever som jag har haft lektioner med på Sturegymnasiet, jag ber om ursäkt! Den där historien om när Aristoteles ärver en magisk ring av sin morbror Platon, och bildar ett brödraskap som bl.a. innehåller trollkarlen Voltaire, människorna René Descartes och Immanuel Kant, alvprinsen Sigmund Freud, dvärgen Jean-Paul Sartre är inte sann!

Jag hade inte förberett lektionen och snodde allting från någon film jag slötittat på dagen innan.”

”Kanske även ska tillägga att Kopernicus INTE avgjorde VM-finalen 90 heller.”

-----------------------------------------------------------------------

Christoffer Meijer, 23 år, är bördig från Alingsås (23 och ett halvt år enligt honom själv… Christoffer är faktiskt den enda över 11 år som räknar i hela och halva år)

Han är känd statist från ”Arn”-filmerna. Ja, han är faktiskt känd! Han är med i bild i ”Arn – riket vid vägens slut” efter 00:14:02, 00:48:59, 00:56:34 och eventuellt efter 01:18:46... Det är fortfarande under diskussion om det är Christoffer eller en flagga som syns i bakgrunden.

Om Christoffer inte hade blivit komiker så hade han nog arbetat på ett zoo eller i någon slags exotisk djuraffär. Allt detta för att en dag kunna uppfylla sin dröm om att ha en samling med exakt lika stora djur.

”Jag hade nog börjat med att försöka starta samlingen genom att utgå från en valigt byggd hund och sen försöka hitta djur som matchar. T.ex. En stor kanin, en sjukt liten giraff, en gigantisk kattr osv.”

”Om jag någon gång lyckas fylla hela samlingen återstår ju bara att döpa djuren också.

Jag funderar på att döpa dem efter karaktärer i Rederiet eller ministrar från Tage Erlanders regering… vi får se…”

-----------------------------------------------------------------------

Jesper Hagenborn, 24 år, är gammal sushikock som kommer från Malmö. (Eller han påstår det i alla fall... När man synar hans bluff så ändrar han sig snabbt till att han kommer från Lund. Den riktiga sanningen är dock att Jesper kommer från Hjärup vilket är det närmsta en vanlig människa normalt sett kommer lantbruk utan att kolla på ”Bonde söker fru” på tv.)

Eftersom han hävdar att han är från Malmö så påstår han sig även känna, vara bästa vän med eller ha gjort lumpen med alla kända personer från Malmö.

Men egentligen är den enda likheten mellan Jesper och Timbuktu att ingen av dem är längre än 3 äpplen höga.

På frågan om vilka Jesper ser upp till blir därför svaret: ”Ja, med tanke på min längd så blir det väl de flesta…”

”…men framförallt Peter Jihde och Peter Forsberg”

Om Jesper inte hade valt att bli komiker hade han antagligen jobbat på ett fartyg där han hade spenderat dagarna med att svabba däck och kvällarna med att dricka rom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".