I "Au contraire" applåderas en hånad filmfrisyr.

Framtidens populärkulturpolitik

P1 tisdagen den 18 mars kl. 14.03 och onsdagen den 19 mars kl. 18.15.

Rockmusik i dag handlar om segelbåtsdjup och jaktarrende och har ingenting med ungdom att göra. Det konstaterar Henrik Schyffert i sin ståuppföreställning ”The Nineties - Ett försvarstal”.

Vad ska vi göra med den åldrande och döende populärkulturen? Arkivera den och ställa ut den på museum? Ge den kulturbidrag? Regeringens stora kulturutredning har hunnit halvvägs och Nya Vågen diskuterar framtidens populärkulturpolitik.

Också de leksakssamlande sjuttiotalistmännen har svårt att åldras med värdighet. Nu bryter de ihop på löpande band, i filmer och böcker. Männen i Pernilla Glasers roman ”Mitt rätta jag” och filmen ”En enastående studie i mänsklig förnedring” gråter, ältar och känslofrossar. Varför kan inte Rockymannen bli vuxen?

Gäster: Hanna Fahl, programledare för P3 Populär, Rasmus Fleischer, debattör och samtidshistoriker, Johan Wirfält, chefredaktör för tidskriften Rodeo och Jenny Aschenbrenner från P1:s kulturredaktion.

Programledare: Clara Törnvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista