Allt går så fort

K2 Allt går så fort

P1 torsdag 6 november kl 14.35 samt 10/11  kl 18.45:

Annika Ström är konstnären som tycker att livet går så fort, och då målar hon det på en vit duk.  Just dom orden: allt går så fort, som man kan se här på bilden.  Vi kan kalla det textverk eller plakat, och dessa utsagor är en viktig del av hennes konstnärskap, men annars är det videofilm som är hennes huvudsakliga uttryckssätt. Hon har gjort en film som bara är några sekunder lång och just nu håller hon på att skriva ett långfilmsmanus så filmerna varierar stort i längd.

Förutom textverken och filmerna sjunger hon också sina egna låtar.  Dom är ofta väldigt korta vilket gör att även hennes konserter blir mycket korta,  bara omkring tio minuter.

Mia Gerdin träffar Annika Ström då hon ställer ut på konsthallen i  i Uddevalla och Annika guidar själv mellan sina konstverk och berättar om dom ofta dråpliga situationer som ligger bakom deras tillkomst. Självklart får vi också höra några av hennes korta låtar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".