Ur pjäsen: I väntan på vadå?

Bedömarna - om scenkonst och kvalitet

Är det lika bra att ge upp?

Diskussioner kring kvalitet är sällan konstruktiva. Så uttryckte sig kulturutredningens ordförande Ewa Swartz Grimaldi, när hon förklarade varför de inte vill behålla kvalitet som ett mål för kulturpolitiken.

Ändå finns det en rad yrkeskår som är utlämnade till detta diffusa begrepp när de fattar sina beslut. Recensenter. Teaterchefer. Tjänstemännen på kulturförvaltningarna. Producenterna och inköparna.

I K1 undersöker Fredrik Pålsson om de har något vettigt svar på vad kvalitet egentligen är, och hur den i så fall kan bedömas. På vägen hör vi också om en föreställning av hög kvalitet som producerats på Teaterhögskolan i Malmö, och som handlar om teaterchefer som hävdar att jämställdhetsmål är ett hot mot kvaliteten på våra svenska teatrar.

Medverkande:Petra Brylander, teaterchef på Malmö Stadsteater, Ann Wallgren, producent och inköpare på Inkonst i Malmö, Rosi Gerlach, tjänsteman på Kultur Skåne med ansvar för teater, Theresa Benér, teaterkritiker på Svenska Dagbladet och från Teaterhögskolan i Malmö Caroline Södsterström och Anna Granquist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista