K2: Pappa kom hem - om närvarande frånvarande föräldrar

Skutan gick och på den stod Evert Taube. Hemma var barnen. Den yngste sonen Sven-Bertil. Men trots att Evert reste runt så mycket, så upplevde Sven-Bertil honom aldrig som frånvarande.Lars Ekborg var mer hemma men Dan Ekborg tassade runt honom och lät pappa vila. Närvarande i lägenheten, men frånvarande bakom tidningen.

Skutan gick och på den stod Evert Taube.

Hemma var barnen. Den yngste sonen Sven-Bertil. Men trots att Evert reste runt så mycket, så upplevde Sven-Bertil honom aldrig som frånvarande.

Lars Ekborg var mer hemma men Dan Ekborg tassade runt honom och lät pappa vila. Närvarande i lägenheten, men frånvarande bakom tidningen.

Det starka bandet fyllt av krav, besvikelser och önskningar mellan far och son, som Dan Ekborg och Sven-Bertil Taube berättar om men även visar i filmen En enkel till Antibes är klassikt. Bibliskt.

Längtade Jesus efter sin far, kände han sig sviken? Den där gången när han på korset utropade "Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?" (Matt. 27:46).  Prästen Lisa Mobrand resonerar om Jesus relation till sin far. 

Hör Sven-Bertil Taube, Dan Ekborg och Lisa Mobrand om pappor, mammor och hur åldern påverkar föräldrarelationen i ett program av Lisa Bergström.