Benicio del Toro och Halle Berry förenas i sorg i Susanne Biers nya film "Things we lost in the fire".

Analysera mera! Om film som ångestdämpare och gråtkatalysator.

P1 fredagen den 28 mars kl. 18.15 och söndagen den 30 mars kl. 16.03

Möt regissören Susanne Bier som gör Hollywooddebut med dramat ”Things we lost in the fire” där hon sin vana trogen kryper in i huvudpersonernas inre. Det handlar om sorgens mekanismer och kampen för att gå vidare. En film som kanske i sig har läkande kraft?

Filmterapeuten Ursula S. Henningsson tror i alla fall på spelfilmens möjligheter att lära människor empati och hjälpa dem att förstå sig själva. Hör henne hålla i gruppterapi med en misstänksam Kinoredaktion. För hur sunt är det att använda rom-koms som psykofarmaka? Eller att bryta ihop efter en visning av ”Farväl Falkenberg”? Och varför är det så plågsamt att se om filmerna man älskade som tonåring?

I veckans klassiker minns vi tv-serien ”MASH”. I år är det 25 år sedan det sista avsnittet sändes av den anarkistiska krigskomedin, som testade gränserna med sin svarta humor inramad av Koreakrigets grymheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista