Metropia - dystopi på export

Clara tycker att våra rubriker är för makabra, så jag kunde inte låta bli att klämma i med ytterligare en mörk. En av festivalens mest undanskymda höjdpunkter var nog regissören Tarik Saleh och producenten Kristina Åbergs presentation av den animerade långfilmen Metropia.

Flyttade till lördag morgon, nere i lilla salongen Haga två, var vi en handfull personer som masat oss dit för att se en trailer och höra Saleh och Åberg diskutera filmen. Dagen innan hade den visats på festivalens marknadsdel, och där hakade festivalrepresentanter på direkt efter visningen - liksom till produktionsbolaget Atmos andra långfilmsaktuella regissör Erik Gandini.

Tarik berättade bland annat om hur man värvar Vincent Gallo till en film (man ser till att redan ha skrivit kontrakt med Udo Kier) och tipsade om att det inte är så bra att ge psykoanalytiskt färgade regianvisningar till scientologer.

Och hur det såg ut? Skitbra. Bisarrt, mörkt och fint. Och försäljningen av mjällshampoo kommer att störtdyka.

/Roger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista