Gaspar Noe - årets stora magplask

Man ska förstås aldrig sitta och säga saker som att tävlingssserien varit ovanligt jämn och att man lyckats undvika de där riktiga konstnärliga magplasken. Inte förrän tävlingen verkligen nått sitt  slut. För i går kom då till slut den där riktigt, riktigt vidrigt dåliga filmen. Gaspar Noes Enter the void.

Okej, i pressmaterialet säger regissören att filmen inte är riktigt färdigklippt, vilket i praktiken troligtvis innebär att han just dödat sin film, typ. Efter att ha suttit igenom de två och en halv timmarna igår så har jag ett ganska radikalt kortningsförslag: gör en kortfilm på 15 minuter av skiten.

På slutet av filmen går Noe fullständigt Lennart Nilsson och vi se ett samlag från insidan - och det kanske är det mest nyskapande grodätaren lyckas med i den här filmen. Annars är filmen en repris av några av regissörens favoritobsessions: en kamera som flyger omkring i fågelperspektiv, en fascination för incest, en massa porr och bögnojor. Allt avhandlat på ett betydligt sämre sätt än i Irreversible, som jag för övrigt verkligen gillar.

/Roger för Kinobloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista