Om igen: Kjerstin Dahlblom och Morgan - hur galen som helst!

"Om igen" är en serie i Kino där människor berättar om vilken film de sett flest gånger i sitt liv. Och givetvis ska alla lyssnare vara med också. Maila oss på kino@sr.se eller skriv på Kino, Sveriges Radio, 105 10 Stockholm, så publicerar vi era brev på vår blogg! Så här skriver Kjerstin Dahlblom:


Hej Kino,

Direkt när jag hörde frågan visste jag mitt svar: "Morgan: a suitable case for treatment" ("Morgan hur galen som helst" som den heter på svenska) !!!

Jag såg den nog första gången på Bio Kontrast i Gävle nån gång på 60-talet och då såg jag den flera gånger på raken eftersom vi då var ombud för BK och kunde se filmerna billigt. (Kan ha kostat nåt på 5 kr om jag inte mins fel, hur som helst billigt för den tiden i alla fall...).

Sen tog det många år innan jag äntligen hittade den som DVD och det var en härlig känsla att komma hem från jobbet och höra "ap-ljuden" ljuda i huset och jag förstod att äldste sonen också fastnat för denna fantastiska film.

Varm, mänsklig, rolig och en underbar skildring av en udda människa och hans försök att passa in, fin skildring av hans bakgrund och uppväxt i London på 50/60-talet. Särskilt fin scen är när han följer sin mamma till Karl Marx grav på Highgate Cementry. Kanske lite väl karikerande av överklassen som hans älskade tillhörde, men ändå.. På sin tid nyskapande och den håller än!

Kjerstin Dahlblom

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista