En snabb introduktion till årets Cannesfestival får man i senaste numret av filmtidningen Cinema.

Cannes i Sverige

En utmärkt introduktion till årets Cannesfestival finns i senaste numret av den svenska filmtidningen Cinema. Svenskarna Ruben Östlund, Jens Assur, Johannes Nyholm intervjuas förstås. Medan namn som Pia Degermark, Christina Lindberg och Pernilla August berättar om sina festivalupplevelser. Dessutom var man ett av de medier som nappade på att få intervjua Lars von Trier inför Cannes. Utan att ha sett hans film. En journalistiskt sett inte helt lyckad intervjusituation - men å andra sidan är det ju svårt att säga nej till en pratstund med Lars, oavsett förhållandena omkring det.

Von Triers Melancholia är också en av de filmer som nämns när det brittiska magasinet Total Film gör ett kortporträtt på Alexander Skarsgård, som ju också har filmer som Battleship och remaken av Straw Dogs på gång framöver. Om Alexander dyker upp här i Cannes för att gå på röda mattan tillsammans med farsan verkar dock lite ovisst, eftersom inspelningarna av True Blood pågår för fullt.

/Roger för Kino i Cannes

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".