Eva Mendes och Denis Lavant i Leos Cavax "Holy Motors".

Bäst just nu enligt Roger, 23/11

På bio:

Jämnt skägg mellan Leos Carax vansinniga och surrealistiska Holy Motors, och förtalsbeskyllda Call Girl. I all debatt kring det eventuella utpekandet av Palme kanske vi ska minnas att det här är årets bästa film. I alla fall om jag får bestämma.

På dvd:

Take this Waltz av kanadensiska Sarah Polley är lite för indiepinsam för sitt eget bästa ibland. Men såväl Michelle Williams som Seth Rogen och Sarah Silverman är riktigt bra. Och indiepinsamheter avnjuts ju dessutom bäst hemma framför dvd-spelaren.

På tv:

Den internationella dokumentärserien Why poverty? drar igång i SVT på söndag. På måndag visas Bosse Lindquists dokumentär Hit med pengarna! En betraktelse kring den värld vi lever i, där kändiskåta politiker låter irländska rockstjärnor som Bob Geldof och Bono sätta agendan när det gäller stöd och hjälp till Afrika. Fast det visar sig kanske vara det bästa som kunde hända?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista