Brenda och Billy kämpar med sin relation genom alla säsonger av Six Feet Under.

Syskonpar på film och tv - Thellas 5 värsta

Kinos producent Thella Johnson, själv enda barnet, listar några av de mer dysfunktionella syskonrelationer som förevigats.

# 1 Six Feet Under: Brenda och Billy Chenowith

(TV-SERIE) För evigt förstörda av psykologföräldrarnas gränslösa narcissism och maktbegär, kämpar Brenda (Rachel Griffiths) och Billy (Jeremy Sisto) med att frigöra sig från varandra och en både incestuös och, inte minst för storasyster Brenda, totalt livsfarlig syskonrelation. Att de trots allt fortsätter älska och stötta varandra är smått fantastiskt och - förstås - alldeles för bra för att kunna vara sant.

# 2 Georgia: Georgia och Sadie Flood

(FILM) Här står syskonrivaliteten i centrum. Georgia Flood (Mare Winningham) är en framgångsrik countrysångerska som fyller konserthall efter konserthall med jubel, magi och beundran. För lillasyster Sadie (Jennifer Jason Leigh) går det mesta - musikkarriär, kärleksrelationer, försök att bli drogfri - åt skogen. Trots det ger hon aldrig upp, och åtminstone jag och Kinos programledare Roger Wilson tycker att Sadie är den som egentligen sjunger bäst i filmen.

# 3 Happiness: Helen, Trish och Joy

(FILM) De tre systrarna (spelade av Lara Flynn Boyle, Cynthia Stevenson och Jane Adam) i Todd Solondz bakom-förortsvillans-fasader-helvete lyckas inte få stöd ens av varandra, när deras liv rasar ihop, den enas mer än den andras.

# 4 Farinelli - kastratsångaren: Carlo Maria "Farinelli" och Riccardo Broschi

(FILM) Kastratsångaren Farinelli (Stefano Dionisi) och hans bror Riccardo (Enrico Lo Verso) har en symbiotisk relation som överträffar det mesta. Den ene förför opera-groupiesarna med sin röst, sitt namn och sin utstrålning varefter den andre genomför samlag med dem.

# 5 De fantastiska Baker Boys: Frank och Jack Baker

(FILM) Även i denna musikfilm tävlar syskonen om vem som är bäst och populärast. När karriären dalar för två pianobröder gör svartsjukan entré. Den utlösande faktorn är förstås en kvinna, sångerskan Susie Diamond (Michelle Pfeiffer) som får ihop det med yngsta brorsan Jack. Filmens lilla extra krydda är att skådespelarna Jeff och Beau Bridges faktiskt är bröder på riktigt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".